Hos AltTilFamilien.com får du tilgang til tusenvis av produkter for kun 299 kr/måned. Du får 14 dagers gratis prøveperiode som kan kanselleres når som helst.

Medlemsvilkår

Medlemsvilkår AltTilFamilien.com

Disse medlemsvilkårene trer i kraft 11 Januar 2022.

AltTilFamilien.com Medlemsvilkår Trer
i kraft 11 Januar 2022.

Vi har gjort vårt beste for å skrive disse medlemsvilkårene på en enkel måte. For en rask oversikt over vilkårene våre, se sammendraget øverst på denne nettsiden og sammendraget som følger med fet skrift etter hvert avsnitt.

Sammendrag

  • Disse Medlemsvilkårene forklarer hvordan medlemskapet i fordelsklubben AltTilFamilien, som gir kundene høye rabatter på et bredt spekter av varer i kategoriene sko, barneklær, leker, tilbehør, hjem, kjøkkentilbehør, elektronikk m.m.
  • nå levert av AltTilFamilien.com, PBS2021 Limited, Unit 1603, 16th Floor, The L., Plaza 367 – 375 Queens Road Central Sheung Wan, Hong Kong, Company No: 3076072
  • Tilbudene gitt via AltTilFamilien.com er avhengig av tilgjengelighet og kan endres uten varsel.
  • Som medlem i AltTilFamilien får du tilgang til en lang rekke tilbud innen kategoriene ansiktspleie, sport, strand og basseng, til reisen og originale dingser.
  • Medlemskap hos AltTilFamilien er tilgjengelig for privatpersoner som er minst 18 år og har adresse i Sverige.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, kontakt oss på info@alttilfamilien.com.
1Som regel
1.1Disse medlemsvilkårene gjelder når vi hos AltTilFamilien.com, AltTilFamilien.com, PBS2021 Limited, Unit 1603, 16th Floor, The L., Plaza 367 – 375 Queens Road Central Sheung Wan, Hong Kong, Company no: 3076072 email: info@alttilfamilien.com, tilbyr generelle medlemstilbud på utvalgte produkter, til deg som har registrert deg og blitt medlem av AltTilFamilien.com.
1.2Disse medlemsvilkårene gjelder i tillegg til kjøpsvilkårene som gjelder for dine kjøp av varer fra AltTilFamilien.com.
1.3For å bli medlem i AltTilFamilien, og kunne benytte deg av medlemsfordelene vi tilbyr, må du være minst 18 år og ha adresse i Sverige.
1.4Du blir medlem ved å registrere deg på nettsiden vår, AltTilFamilien.com eller domenet vi instruerer.
1.5Ved å bli medlem av AltTilFamilien og bruke nettsiden og dra nytte av fordelene vi tilbyr, godtar og aksepterer du disse medlemsvilkårene og at du har lest hvordan vi behandler dine personopplysninger i henhold til vår personvernerklæring.

Sammendrag: Disse medlemsvilkårene gjelder for ditt medlemskap i AltTilFamilien sammen med vår personvernerklæring.

2Medlemskap
2.1Registrering av medlemskap koster 299 SEK inkludert mva per måned.
2.2Ved ditt første kjøp vil du få tildelt en kvittering i form av en ordrebekreftelse som inneholder informasjon om ditt medlemskap. Da finner du alle kvitteringene dine under «Min konto» når du logger inn på profilen din. Du kan avslutte medlemskapet ditt når som helst, med unntak av de første tjuefire (24) timene etter registrering. Du har ikke mulighet til å si opp medlemskapet ditt innen de første tjuefire (24) timene, vær også oppmerksom på at du vil miste din gratis prøveperiode når du avslutter medlemskapet. Har du glemt passordet ditt kan du enkelt få tildelt et nytt, bruk funksjonen «Glemt passord» som du finner i forbindelse med innlogging. Dersom det mot formodning er hindringer ved forespørsel om nytt passord, kan du kontakte oss på info@alttilfamilien.com.
2.3Generelt om prøveperiode. Vi i AltTilFamilien ønsker at du som vårt medlem skal være fornøyd med ditt medlemskap og derfor tilbyr vi deg en prøveperiode på fjorten (14) dager når du kjøper ditt første rabatterte produkt hos oss. Dette gjør vi for at du skal være helt sikker på at medlemskap hos oss er noe som passer deg og dine behov. I løpet av denne prøveperioden har du også rett til å si opp abonnementet på medlemskapet.
2.4Lading av prøveperiode. Medlemskontingenten belastes først etter en prøveperiode på fjorten (14) dager. I løpet av denne prøveperioden har du rett til å si opp medlemskapet ditt. Du vil ikke bli belastet medlemsavgiften før femten (15) dager etter at du har registrert medlemskap hos AltTilFamilien.
2.5Kvittering for medlemskap. Ved ditt første kjøp vil du få tildelt en kvittering i form av en ordrebekreftelse som inneholder informasjon om ditt medlemskap. Da finner du alle kvitteringene dine under «Min konto» når du logger inn på profilen din. Har du glemt passordet ditt kan du enkelt få tildelt et nytt, bruk funksjonen «Glemt passord» som du finner i forbindelse med innlogging. Dersom det mot formodning er hindringer ved forespørsel om nytt passord, kan du kontakte oss på info@alttilfamilien.com.
2.6Med mindre et medlem bryter vilkårene for bruk for AltTilFamilien.com, har AltTilFamilien.com rett til å ekskludere Kunden. Det anses som krenkende at Kunden registrerer flere kontoer. I dette tilfellet har AltTilFamilien.com rett til å kreve erstatning som påløper når Kunden bryter vilkårene for bruk. Dersom Kunden har registrert flere medlemskap, har AltTilFamilien.com rett til å kreve kontingent for hver profil, uavhengig av om medlemskapet er i prøveperioden eller har blitt avsluttet i prøveperioden.

Sammendrag: Sammendrag: I løpet av prøveperioden på fjorten (14) dager har du rett til å si opp medlemskapet ditt. Du står fritt til å avslutte prøveperioden med unntak av de første tjuefire (24) timene etter at avtalen er inngått. Når du avbryter prøveperioden har du ikke lenger tilgang til medlemsfordelene vi tilbyr.

3Din informasjon
3.1Attest for riktighet. Ved å godta disse medlemsvilkårene forsikrer og bekrefter du at all informasjon du oppgir ved registrering av medlemskap er korrekt, at du har informasjonen og har rett til å bruke den.
3.2Informasjon som vi vil behandle om deg. Når du blir medlem i AltTilFamilien vil vi be deg om å oppgi e-postadresse, fullt navn, postadresse og telefonnummer. Denne informasjonen er nødvendig for at vi skal kunne levere produkter til deg, samt gi deg informasjon om dine bestillinger. Vi vil også bruke din e-postadresse og telefonnummer til å sende ut annonser og nyhetsbrev om medlemsfordelene vi tilbyr deg. Du kan deaktivere slike typer nyhets- og informasjonsutsendelser når som helst ved å kontakte oss på info@alttilfamilien.com eller endre dette i innstillingene på kontoen din. Vi vil imidlertid fortsatt sende ut noe informasjon når det er nødvendig for deg,
3.3Betalingstjeneste. Å bestille og betale via AltTilFamilien.com er trygt og enkelt gjennom våre tredjepartsleverandører Twispay og Stripe. Vi vil også be deg om å oppgi følgende betalingsinformasjon: kortnummer, kortets utløpsdato og CVC-kode. Vær oppmerksom på at vi i AltTilFamilien ikke tar del i denne informasjonen, men at den behandles av våre betalingsleverandører, nemlig Twispay og Stripe.
For mer informasjon om hvordan vi bruker dine personopplysninger, hva det betyr for deg og hvordan du kan beskytte dine rettigheter, vennligst les vår personvernerklæring som du finner her AltTilFamilien.com/integritetsskyddspolicy
3.4Aggregerte data. Vi samler inn og behandler data i aggregert form for å overvåke og evaluere hvordan brukerne våre bruker nettstedet AltTilFamilien.com og medlemsfordelene vi tilbyr. Dette betyr at informasjon om din bruk av nettsiden samles inn og deretter anonymiseres på en måte som gjør at vi ikke lenger kan knytte informasjonen til deg. Vi bruker denne anonyme informasjonen om hvordan våre brukere bruker tjenestene våre til statistikk, tjenesteforbedring og produktutvikling av nettsiden og medlemsfordelene vi tilbyr. Denne informasjonen vil være helt anonym og utgjør ikke personlig informasjon. De kan derfor lagres i lengre tid enn dine personopplysninger.
3.5Anonymisert informasjon. Anonymisering innebærer at data som en gang var personopplysninger fjernes fra det som kan knytte dem til en enkeltperson, og skilles fra det som i fremtiden kan gjøre det mulig å gjenskape disse dataene til en enkeltperson. Denne behandlingen av data er et skritt videre enn pseudonymiseringsprosessen, som betyr at visse opplysninger holdes adskilt for å gjøre det vanskeligere å identifisere en person som bruker disse dataene.

Sammendrag: Detaljert informasjon om hvordan vi bruker din personlige informasjon og hvilke rettigheter du har, finner du i vår personvernerklæring

4Medlemskap, tilbud og rabatter
4.1For at kjøpene dine skal registreres, må du være logget inn på medlemskontoen din ved kjøpstidspunktet.
4.2Tilgjengelige tilbud. Tilbudene som blir tilgjengelige for deg gjennom ditt medlemskap i AltTilFamilien vil være synlige når du er logget inn på AltTilFamilien.com Tilbud og rabatter kan endres, oppdateres og slettes når som helst.
4.3Tidsbegrensninger. Du kan kun bruke dine tilbud og rabatter i den tiden de er tilgjengelig via nettstedet AltTilFamilien.com. Dette gjelder alle tilbud. Hvis du ikke benytter deg av en rabatt eller et tilbud i løpet av tiden det gis via nettstedet AltTilFamilien.com, vil du ikke kunne bruke det i det hele tatt.
4.4Fordeler som medlem. AltTilFamilien e-handel er i utgangspunktet basert på et månedlig medlemskap. Det betyr at du som betalende medlem får tilgang til medlemsfordelene vi tilbyr og kan kjøpe en rekke produkter fra kategoriene sko, barneklær, leker, tilbehør, hjem, kjøkkentilbehør, elektronikk osv. til svært reduserte priser.
4.5Prisinformasjon vedrørende medlemskap.
Medlemskap hos AltTilFamilien koster 299 SEK inkludert mva per måned. Eventuelle tilleggsgebyrer fra teleoperatøren er ikke inkludert i dette beløpet.
4.6Vilkår for medlemskap. For å være medlem av AltTilFamilien må du;(a) Betal medlemsavgiften på SEK 299;(b) har fylt 18 år; og(c) Ha adresse i SverigeVær oppmerksom på at du kanskje ikke er medlem av AltTilFamilien som bedriftskunde og at begrensninger på antall rabatterte varer gjelder månedlig.
4.7Betalingsinformasjon. Medlemsavgiften belastes fra debetkortet ditt hver måned.

Oppsummering: Et medlem av AltTilFamilien må være over 18 år, ha adresse i Sverige og være en privatperson. Tilbud og rabatter gis til deg så lenge som mulig.

5Avslutt medlemskapet ditt
5.1Avslutt medlemskapet i prøveperioden. Etter at du har gjennomført ditt første kjøp hos AltTilFamilien, vil det ta opptil tjuefire (24) timer før vi rekker å behandle bestillingen din og registrere medlemskapet ditt i prøveperioden. I løpet av denne tiden vil du verken kunne se at du har registrert deg for et medlemskap eller avslutte det i henhold til kontaktrutene som er oppført nedenfor. Denne begrensningen gjelder fordi det er tiden det tar for oss å behandle bestillingen din og registrere medlemskapet ditt hos AltTilFamilien.com
5.2Velger du å si opp medlemskapet ditt før prøveperioden er utløpt, vil du ikke lenger kunne benytte deg av medlemsfordelene vi tilbyr og få tilgang til de gunstige prisene som du ser i vår e-handel. I dette tilfellet mister du også prøveperioden på fjorten (14) dager. Velger du da å foreta et nytt kjøp, går du tilbake til et vanlig medlemskap hos AltTilFamilien.com
5.3Sletting etter opphør av medlemskap. Når medlemskapet ditt avsluttes, vil AltTilFamilien slette eller anonymisere din personlige informasjon innen tretti (30) dager. Ved slutten av disse tretti (30) dagene vil AltTilFamilien ikke lagre noen opplysninger som kan knyttes til deg personlig. For mer informasjon om hvordan du sletter og anonymiserer data, vennligst les vår personvernerklæring her www.AltTilFamilien.com/integritetsskyddspolicy
5.4Du kan si opp medlemskapet slik du vil. Som forbruker har du rett til å si opp medlemskapet ditt slik du ønsker. For å gjøre det enda enklere for deg har vi gjort det mulig for deg å si opp medlemskapet ditt via kontoen din. Deretter går du til «Min konto» og «Mitt medlemskap» og bruker funksjonen som heter «Avbryt medlemskap». Oppsigelse av medlemskap kan også gjøres skriftlig til følgende e-postadresse info@alttilfamilien.com Ved oppsigelse av medlemskap finner du bekreftelse på dette under «Min konto», «Mitt medlemskap». Det er ditt eget ansvar å kontakte oss i AltTilFamilien i tilfelle din oppsigelse ikke kommer på nettsiden.
5.5Fortsatt tilgang til fordelene i den utbetalte perioden. Når du avslutter medlemskapet ditt vil du fortsatt ha tilgang til nettsiden og dens fordeler frem til den betalte perioden er utløpt, med mindre du sier opp medlemskapet i prøveperioden.
5.6Du kan ikke kreve tilbakebetaling av hele eller deler av medlemskontingenten, men har mulighet til å bruke nettsiden og dens fordeler i hele perioden du har betalt for.

Oppsummering: Du kan avslutte medlemskapet som du ønsker og deretter få tilgang til nettsiden og dens fordeler i perioden du har betalt for.

6Oppdatering av medlemsvilkårene
6.1Oppdateringer og justeringer av medlemsvilkår. Vi vil kontinuerlig strebe etter å oppdatere og forbedre nettstedet medlemsfordelene vi tilbyr, så vi kan tilpasse disse medlemsvilkårene over tid. På grunn av dette forbeholder vi oss retten til å oppdatere og justere disse medlemsvilkårene når som helst. Eventuelle oppdateringer vil bli kunngjort gjennom en eller flere av våre informasjonskanaler, for eksempel via tekstmelding, e-post eller nettside slik loven krever.
6.2Gyldighet av oppdateringer. Slike endringer og oppdateringer er gyldige og gjeldende fra det tidspunktet du godtar de nye medlemsvilkårene (i forbindelse med et kjøp) eller tretti (30) dager etter at vi har informert deg om endringene i samsvar med avsnittet ovenfor. AltTilFamilien anbefaler fortsatt at du besøker AltTilFamilien.com regelmessig for å holde deg oppdatert på våre nåværende medlemsvilkår.

Sammendrag: Vi vil oppdatere disse medlemsvilkårene og informere deg om dette.

7Force Majeure og AltTilFamiliens ansvar
7.1Hindringer utenfor vår kontroll. AltTilFamilien er ikke ansvarlig for forsinkelser, tap eller andre problemer som oppstår i forbindelse med nettsiden og medlemsfordelene vi tilbyr, som skyldes hindringer utenfor AltTilFamiliens kontroll, på grunn av hendelser knyttet til krig, naturkatastrofer, flom, lockout, streik, statlig intervensjon, brann, terrorisme, hærverk, pandemier og andre lignende hendelser som påvirker transport av bestilte varer og fører til stengt lokal produksjon. Omstendigheter som hindrer oss i å levere produktene til deg må alltid bety ansvarsfrihet for AlltFor Familien.
7.2Tekniske feil. AltTilFamilien vil alltid tilstrebe at nettsiden og medlemsfordelene vi tilbyr skal fungere forsvarlig og at nettsiden vedlikeholdes, men AltTilFamilien kan ikke holdes ansvarlig for tapte tilbud, eller lignende arrangementer, grunnet tekniske feil med nettsiden og medlemsfordelene vi tilbud. Hvis du opplever tekniske problemer med nettsiden og medlemsfordelene vi tilbyr, vennligst kontakt oss via info@alttilfamilien.com
7.3AltTilFamilien er ikke ansvarlig for at du tar hensyn til e-post. På samme måte som det kan være feil og endringer som er utenfor vår kontroll, er vi heller ikke ansvarlige for at du mottar og mottar e-postene dersom vi sender i forbindelse med kjøp, registrering eller oppsigelse av et medlemskap. AltTilFamilien forbeholder seg også retten til å ekskludere deg dersom du bryter disse Medlemsvilkårene, f.eks. ved å registrere flere brukerkontoer.

Sammendrag: Vi streber etter å kunne tilby deg fordelene ved medlemskap på AltTilFamilien.com.

8Immaterielle rettigheter
8.1Beskyttelse av intellektuell eiendom. Alt innhold og materiale som er tilgjengelig via nettstedet, inkludert medlemsfordelene vi tilbyr, er beskyttet av AltTilFamilien eller dets lisensgiveres opphavsrett, varemerkebeskyttelse og/eller annen gjeldende lov om immaterielle rettigheter.
8.2Forbud mot bruk av beskyttet materiale. Det er ikke tillatt, uten uttrykkelig skriftlig tillatelse fra AltTilFamilien, å kopiere, distribuere, reprodusere, publisere eller på annen måte bruke nettstedet og dets innhold annet enn til personlig bruk.

Sammendrag: Vi beskytter våre immaterielle rettigheter

9Klager, tvister og gjeldende lov
9.1Gjeldende lov. Disse medlemsvilkårene er regulert i samsvar med svensk lov, uten anvendelse av lovvalgsregler.
9.2Anbefalt prosess for uenigheter. Primært ønsker vi alltid å prøve å løse eventuelle uenigheter i god tro. Ta kontakt med vår kundeservice via info@alttilfamilien.com og vi vil gjøre vårt beste for å håndtere dine spørsmål og saker. Vår kontaktinformasjon er også tilgjengelig på vår nettside. Dersom vi ikke er enige eller hvis du ikke er fornøyd med vår håndtering av saken din, er du velkommen til å kontakte den generelle klagenemnda (ARN) eller din lokale forbrukerrådgiver. Vi forplikter oss ikke til å delta i alternative tvisteløsningsprosedyrer, men vi vil ta stilling til dette ved en eventuell tvist. Vi følger alltid ARNs anbefalinger.
9.3Online tvisteløsning for deg som forbruker. Som forbruker, når du kjøper på nett, har du rett til å bruke EUs nettbaserte tvisteløsningsplattform, (Online Dispute Resolution, (ODR). Du finner denne plattformen via EU-kommisjonens nettsted, eller gjennom denne direktelenken: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show.
9.4Kompetent domstol. Tvister på grunn av disse medlemsvilkårene eller din bruk av nettstedet, som ikke kan løses, eller av en eller annen grunn ikke løses, via samtaler mellom oss, via alternativ tvisteløsning eller via ODR, skal avgjøres av svensk domstol, med mindre ufravikelig lov sier noe annet. Som forbruker har du alltid rett til å gå til domstolene i det landet du er hjemmehørende.
9.5Hvis den kompetente domstolen finner at noen av klausulene i disse vilkårene og betingelsene er ugyldige, ulovlige eller ikke kan håndheves, skal klausulen(e) gjelde kun i den grad det er tillatt i henhold til gjeldende lov.

Oppsummering: Vi prøver alltid å løse tvister i god tro hvis du kontakter vår kundeservice via info@alttilfamilien.com.

10Kontaktinformasjon
10.110.1 AltTilFamilien.com, PBS2021 Limited, Unit 1603, 16th Floor, The L. , Plaza 367 – 375 Queens Road Central Sheung Wan, Hong Kong, Company no: 3076072 , email:info@alttilfamilien.com.