Hos AltTilFamilien.com får du tilgang til tusenvis av produkter for kun 299 kr/måned. Du får 14 dagers gratis prøveperiode som kan kanselleres når som helst.

Hjelpesenter

Hjelpesenter

Vi opprettet dette hjelpesenteret for å gi deg en rask måte å finne de vanligste spørsmålene og svarene fra våre fantastiske kunder og medlemmer – les alt slik at du forstår alt – hvis du ikke fant svaret på spørsmålet ditt, ta gjerne kontakt med vår kundeservice, tusen takk.

Du blir medlem av AltTilFamilien.com ved å kjøpe en vare til medlemspris.

AltTilFamilien.com medlemskap er et unikt konsept med mange fordeler. Som medlem sparer du opptil 80% på tusenvis av produkter og du får tilgang til alt fra eksklusive merker til kjente familie- og babyprodukter. På en gjennomsnittlig bestilling kan du spare over 400-500 NOK og medlemskostnaden er derfor raskt tjent inn.

Du starter ditt medlemskap hos AltTilFamilien ved å kjøpe en vare til medlemspris første gang du handler. De første 14 dagene er gratis, deretter fortsetter medlemskapet automatisk med en månedlig kostnad på NOK 299 / måned som automatisk trekkes fra din konto eller faktureres via Stripe.

Du kan når som helst si opp medlemskapet ditt ved å logge inn øverst til høyre på nettsiden. Når du har logget inn kan du se status på medlemskapet ditt, se hvor mye du har spart og se informasjon om dine bestillinger.

Hvis du er medlem av AltTilFamilien, kan du alltid logge inn øverst til høyre på nettsiden ved å klikke på ikonet som representerer en profil eller på “Min konto. Her skriver du inn din e-postadresse og passordet du har valgt eller mottatt fra e-post.

Vi beklager hvis du har problemer med å fullføre kjøpet!

Hvis du allerede er medlem, må du logge inn øverst til høyre på nettsiden for å kunne gjennomføre kjøpet på AltTilFamilien, ellers indikerer systemet at e-postadressen din allerede er i bruk. Hvis du har problemer med å fullføre en bestilling og bruke en mobiltelefon eller nettbrett, kan det ofte hjelpe å bytte til en datamaskin. Takk for forståelsen.

Alle produktene vi selger kommer direkte til oss fra de største leverandørene i EU og Asia og disse leverandørene har en garanti for autentisitet. Varene kontrolleres før de sendes til deg. Vi kan derfor gi deg 100 % garanti for at alle merkevarer er ekte.

Hvis et produkt fortsatt ikke lever opp til dine forventninger, gir vi deg alltid 14 dagers returrett – uten forbehold!

Du kan søke etter ditt sporingsnummer/fraktnummer hos den leverandøren du har valgt: DHL Bring eller PostNord. I bekreftelsesmeldingen om at din bestilling er sendt fra vårt lager, kan du se leveringsnummeret ditt. Du finner den også under “Spor din bestilling” hvis du logger inn på AltTilFamilien.com. Husk at det kan ta opptil 48 timer før pakken din er registrert, så det kan ta en stund før du kan se noe informasjon.

Hvis du fortsatt ikke kan spore pakken din, kan det være fordi du har skrevet et mellomrom foran forsendelsesnummeret. Da virker ikke søkefunksjonen og du kan ikke få noen informasjon.

For å garantere våre medlemmer de beste prisene på markedet, kjøper vi kun produkter på nytt dersom vi kan garantere at vi selger dem til samme lave pris som før. I noen tilfeller kan det derfor ta uker eller måneder før produktene kommer tilbake på lager.

Men ikke bekymre deg – hver uke legger vi også til nye produkter som du kan handle og nyte.

Hvis du ikke husker passordet ditt, klikker du på “Glemt passordet ditt?” på siden du logger på. Du vil da motta en lenke tilsendt på e-posten din slik at du kan velge nytt passord. Hvis du har glemt din e-postadresse du har registrert, vennligst kontakt kundestøtte.

Bruk alltid samme informasjon når du logger inn som medlem i stedet for å opprette en ny konto!

Dersom betalingen avvises kan det skyldes at saldoen på kontoen din er for lav, at debetkortet ditt er sperret av banken din for visse typer kjøp på internett eller at du bruker et kort som ikke er akseptert av oss.

Vi aksepterer MasterCard, VISA, VISA Electron og VISA Dankort.

For å se om kortet er sperret for visse typer nettkjøp, logg inn på nettbanken din og klikk på kortinformasjonen din. Der kan du endre innstillingene slik at du kan bruke kortet til nettkjøp. Trenger du hjelp til dette bør du kontakte banken din.

Hvis du ikke ønsker å være medlem lenger – du kan si opp abonnementet ditt ved å logge inn med påloggingsinformasjonen din mottatt via e-post – Gå til “min konto” og “abonnementer” på venstre side, klikk “vis” på det aktive abonnementet og klikk “Avbryt”. Det er det, abonnementet ditt er nå kansellert.

Ja, som medlem får du alltid gratis frakt uansett hvor mye du handler for. Men – husk at noen av grunnene til at vi kan selge disse familieproduktene og barneproduktene så billig avhenger av hvordan vi logistisk kjøper produktene og lagerfører dem i Europa – derfor kan leveringen ta opptil en uke – men gratis er alltid.

Kundeservice